Aanvang: 15:00 uur

Donderdag 18 april 2024
Aanvang 20:00 uur
Wiemismeer - Fortuna

Fortuna speelde vandaag tegen kampioenskandidaat nummer 1, Molenbeersel. Een ploeg die de eerste wedstrijd thuis Rekem met 8-3 van de mat geveegd had. Fortuna liet zich dat niet aangaan en startte sterk. Was fel in de duels en dit resulteerde binnen 5 minuten al in een treffer van Jorgo. Van buiten de baklijn liet hij de Molenbeersel doelman kansloos. Fortuna bleef drukken en kreeg ook nog kleine kansen. Deze konden echter niet benut worden. Molenbeersel kwam er sporadisch uit en konden de eerste keer dat ze voor doel kwamen, dit was na 18 minuten, gelijk tegen scoren en hiermee de stand al weer gelijk trekken (1-1). Fortuna was echter de bovenliggende partij in de eerste helft en liet dat ook duidelijk zien. Via een fantastisch doelpunt van Nick (lobje over de keeper, 2-1) werd weer op voorsprong gekomen. Dit gaf het team extra voeding en Fortuna creëerde nu kans op kans. 10 minuten na de 2-1 werd het na een dik half uur 3-1 door Jorgo die uit de draai raak schoot. Molenbeersel kreeg voor rust nog maar 1 echte kans maar ging daar slordig mee om zodat Fortuna met 3-1 ging rusten.

Rust 3-1.

In de tweede helft ging het spel heen en weer. Fortuna werd naarmate de 2e helft vorderde wel meer en meer teruggedrongen. Molenbeersel hanteerde veel lange ballen en de grotere kansen waren nu voor Molenbeersel. Vooral hun hoekschoppen waren levensgevaarlijk. Pas in de 80 minuut werd de druk van Molenbeeersel te groot en scoorden ze via een duidelijk buitenspel doelpunt de aansluitingstreffer (3-2). Fortuna was het spoor even bijster en liep veelal achter de feiten aan. Tijdens een van onze sporadische uitvallen was het Amel die scherp voor gaf en Michael mistte de grote kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Fortuna kreeg gelijk het deksel op de neus want het was opnieuw Molenbeersel dat zelfs de gelijkmaker op het scorebord kon zetten in de 88e minuut (3-3_. Iedereen dacht dat de wedstrijd gespeeld was maar dat was buiten Molenbeesel gerekend. Zij gaven nog eenmaal gas en tot ieders ongeloof werd er zelfs de 3-4 op het scorebord gezet. In tien minuten tijd van 3-1 voor naar 3-4 achter. Molenbeersel vierde de overwinning al en de gemoedstoestanden in beide supporterskampen lagen nu duidelijk anders. Het laatste woord was echter voor Fortuna dat nog eenmaal de rug rechtte en in extremis een penalty afdwong wegens handspel in de 16 meter. Jorgo zette deze vakkundig om en liet de keeper voor zijn derder doelpunt van de avond, volledig kansloos. 4-4 in de 90e minuut, met 4 doelpunten in de laatste 10 minuten. Een knotsgekke wedstrijd die we nooit uit handen hadden mogen geven maar waar we uiteindelijk niet ontevreden mogen zijn met 1 punt.

Op de website van HO Molenenbeersel treffen we het volgende verslag aan:

Dat Fortuna Smeermaas erop gebrand was zich te revancheren voor de 1-5 pandoering van vorig seizoen, is een understatement. Waar we de rust ingingen met een sprekende 3-1 achterstand, daar kon HOM in het laatste kwart het tij nog doen keren, zowaar resulterend in een 3-4 voorsprong. Een late (en wel erg discutabele) strafschop voor Fortuna, diep in blessuretijd, bracht ons terug met de voetjes op de grond en zorgde, na een spektakelrijke midweekwedstrijd, uiteindelijk voor gelijke bordjes op het digitale scorebord.

De apocalyptische wolkbreuk boven Smeermaas kondigde al aan dat het geen “walk in the park” zou worden. Na amper 4 minuten lag het doorweekte leer al op de middenstip na een doorschietende bal. Een snelle beenreflex van Pouls op een doorgebroken speler kon gelukkig erger vermijden. Verzuimden we in de eerste helft adequaat te verdedigen op het aalvlugge aanvalsduo van Smeermaas, dan vergaten we in dezelfde beweging te voetballen. De eerste keer dat we dat wél deden, vertaalde zich dit op het kwartier meteen in de gelijkmaker via een snelle driehoekscombinatie tussen Broekx, Ramaekers en Moons die vanop links vrijgespeeld de 1-1 tegen de netten duwde. Nog geen vijf minuten later liepen we andermaal achter de feiten aan na een onhoudbare lopbal vanop links over Pouls: 2-1. Net-niet-pogingen van Brandon Steijvers en Wim Stevens in en buiten de zestien, kregen tien minuten voor rust hun typerende tegenhanger in de 3-1.

Vloog dan ook nog eens de middelvinger van kapitein Smeets uit de kom, dan vloog tijdens de koffie de vlam in de pan na een donderpreek van onze T1. De vinger van Smeets werd gespalkt, de stoppen geslepen en met hernieuwde moed stapten onze mannen terug het veld op. Waar op slag na rust een hard vluchtschot van Mossi op de lijn werd geweerd door een Smeermaas-hoofd, daar lanceerde Marco Siborgs – gekomen voor Brandon – Thomson door het centrum maar diens inzet werd juist voor aanleggen in corner gekeerd. Onder de aanhoudende druk trokken de mannen van Fortuna op wel zeer onfortuinlijke wijze alle registers open om ons van de bevrijdende aansluitingstreffer te houden. Een makke scheidsrechter liet echter begaan en liet trek-, duw- en schoppartijen tot grote ergernis van jan en alleman onbestraft.

Dit was echter buiten de waard gerekend, in dit geval El Tauro Broekx, die een moment van onopletzaamheid in de Smeermaasse defensie in de korte hoek afstrafte. 3-2 en nog 12 minuten te gaan! Werd een afvallende bal via Marco ‘Cyborg” nog maar eens van de lijn gekeerd, dan werd op de 90ste minuut de afvallende bal in de zestien simpel tegen de netten getikt door een kwieke en sterk spelende ‘Mitch(macher)’ Ramaekers: 3-3! Onze troepen roken nu bloed en torpedeerden de ene bal na de andere in de zestien. Een verre uitworp vanop rechts. Een slimme doorkopbal van Thomson. Een evenzo slim kopballetje van Broekx in de linker onderhoek. En 3-4!! Onze spionkop was echter nog niet uitgebruld, of de daaropvolgende fase werd het leer op de stip gelegd door de kwakkelende man in het zwart na een vermeende handsbal van een onfortuinlijke Gertjan. 4-4 en einde wedstrijd.