Aanvang: 15:00 uur

Zaterdag 6 april 2024
Aanvang 15:00 uur

Umitspor - Fortuna

Fortuna had vandaag een verre verplaatsing op de agenda staan. Uit naar Wijshagen dat haar eerste twee wedstrijden in winst had kunnen omzetten en dat voor een stunt ging zoals het in de krant geschreven stond. Fortuna was dus gewaarschuwd en onder een heerlijk zonnetje werd de wedstrijd op gang gefloten. Het leek of mooie grote plein, de heerlijke grasmat en het zonnetje Fortuna een paar versnellingen langzamer liet voetballen. Het tempo was te traag en het was allemaal een beetje "plat". Beide ploegen waren in het begin hierdoor in evenwicht en was er weinig doelgevaar op te tekenen. Na 20 minuten zette Fortuna haar eerste echte aanval op en het was gelijk raak. Jorgo stuurde met een splijtende pass Gregory diep en diens voorzet op maat werd door zijn tweelingbroer Michael eenvoudig binnengekopt (0-1). Wijshagen bleef echter volharden in het spel waarmee ze Fortuna de eerste 20 minuten geen kans hadden gegeven en kwamen er nu zelfs meer en meer uit. Uit een hoekschop was het Michiel die de bal van de lijn kopte en daarmee de 1-1 voorkwam. Verder was het veel middenveld spel met sporadische aanvallen die vaak in schoonheid stierven....voordat ze überhaupt begonnen waren.

Rust 0-1.

Fortuna wilde absoluut naar huis met de drie punten en Etienne bracht de van een blessure teruggekeerde Amel direct aan de aftrap in de tweede helft. De peptalk van de trainer had zijn uitwerking niet gemist en Fortuna schakelede een paar versnellingen hoger. De eerste vermoeidheid was overwonnen en de combinaties werden beter en scherper. Het was diezelfde Amel die de eerste maal nog gestopt kon worden maar bij de tweede kans netjes het overzicht behield en Michael op maat beidende. Wat vorige week niet lukte, lukte deze week wel. Michael werkte de bal vakkundig over de lijn bij de tweede paal en tekende zo de 0-2 aan, dit amper 6 minuten na rust. Fortuna dacht op rozen te zitten maar Wijshagen had nog 40 minuten om twee maal te scoren. Het zette daarom nogmaals aan en doordat hun linkshalf hoger ging spelen, drukten zij Fortuna met momenten terug. Uit een penetratie kwamen zij de grote backlijn binnen en was het Jordy die een overtreding maakte in de ogen van de scheidsrechter. Jordy stopte echter de penalty en Fortuna behield zo een voorsprong van 2 doelpunten. Dit hadden er 3 kunnen worden, ware het niet dat Jorgo de aan ons toegekende penalty voor het neerhalen van Amel in de 16 niet tegen de paal had geschoten. Fortuna bleef echter vooruit voetballen en kreeg nog dikke kansen via Amel en Michael. Ook zij kwamen echter niet meer tot scoren. Wie dit wel nog deed was Dave Philtjens die zijn invalbeurt bekroonde met een doelpunt in de 90e minuut en zo de 0-3 eindstand op het scorebord zette.