Zaterdag 6 april 2024
Aanvang 15:00 uur

Umitspor - Fortuna

Fortuna boekt "eclatante" 7-0 zege tegen Lanklaar

Door het overlijden van Erik Barrez zijn vader en Jordy Barrez zijn opa kwam op de wedstrijd tegen Lanklaar nog meer druk te liggen. Een goed resultaat halen was sowieso een must, maar om een laatste eer te bewijzen aan de vader van onze voorzitter en diens zoon, kon het niet anders dan een overwinning met klinkende cijfers zijn. Fortuna was zich hiervan bewust en ging dan ook gedreven van start. Mogelijkerwijs wilden ze teveel bewijzen en hierdoor liepen ze zichzelf vaker dan gewenst voorbij. De acties stranden vaker vroegtijdig door te gehaast te zijn, of door juist te lang te wachten, en de meest simpele ballen werden verloren. De kansen die dan gecreëerd werden, werden dan weer niet benut en zo was Fortuna, naar gelijk de wedstrijd vorderde, meer en meer tegen zichzelf aan het spelen. Het duurde tot de 35e minuut alvorens Amel de bal tegen de touwen kon werken. Ervoor had de keeper, de paal en onzorgvuldigheid een doelpunt in de weg gestaan.

Rust 1-0

In de tweede helft veranderde er de eerste twintig minuten helemaal niks aan het spel. Etienne coachte dat het een lieve lust was maar dat was veelal tegen dovemansoren gericht. Kansen bleven gemist worden en de tijd verstreek. Pas in de 70e minuut kwam daar verandering in. Gregory scoorde de 2-0 en het leek of toen of Fortuna bevrijd werd van een zware last. De combinaties begonnen te lopen en Lanklaar werd van het kastje naar de muur gestuurd. Dit resulteerde in de laatste 15 minuten nog in 5 doelpunten van Michael (1), Amel (2) en Jorgo (2). Einduitslag 7-0.