Donderdag 18 april 2024
Aanvang 20:00 uur
Wiemismeer - Fortuna

Fortuna doet koploper wankelen.

Bokrijk was de trotse koploper die bij Fortuna op bezoek kwam deze avond. 27 op 27 waren de indrukkende cijfers die zij konden voorleggen. Fortuna was zeker van plan om hun het eerste puntverlies toe te dienen, maar na 3 minuten keken we al tegen een 0-1 achterstand aan. De aangegeven snelle omschakeling werd vakkundig in de praktijk gebracht. Tot overmaat van ramp was het na 11 minuten ook al 0-2. Fortuna was even de kluts kwijt maar knokte zich terug in de wedstrijd. Kleine kansjes werd gecreëerd en het was Jorgo die met behulp van een blunderende keeper de 1-2 aantekende na een klein half uur. Fortuna had de wedstrijd in handen en via Michiel en Amel kwamen we nog even aan de deur kloppen maar konden de bal niet binnen het kader krijgen.

Rust 1-2

De tweede helft bracht alleen maar spektakel, gelijk als thuis tegen Dilsen. Een nog feller Fortuna ging vol de strijd aan maar binnen het kwartier had Bokrijk de stand naar 1-4 getild. Fortuna had nog een half uur en ging er vol voor. De aanvallen werden scherper, Amel trof de binnekant van de paal en het was Jorgo die na 68 minuten de 2-4 aantekende. Bokrijk wankelde en greep naar overtredingen en tijdrekken om staande te blijven. Dit resulteerde in een directe rode kaart wegens handtastelijkheden en een geel-rode voor tijdrekken. Fortuna rook bloed met 11 tegen 9 en gooide alles op de aanval. Doordat de aanvallen te haastig werden opgezet ging het vaker mis bij de laatste pas. Bokrijk bleef echter met kunst en vliegwerk overeind en de doelman trapte de bal uit zijn handen bewust buiten de lijnen om zoveel mogelijk tijd te rekken. Fortuna miste enig fortuin en het doelpunt van Lars in de 90e minuut kwam te laat. We hadden meer verdiend maar dat telt niet altijd in het voetbal...