Zaterdag 6 april 2024
Aanvang 15:00 uur

Umitspor - Fortuna

Fortuna behaalt punt tegen Voorshoven.

Fortuna speelde vandaag de belangrijke wedstrijd tegen nummer 5 van de ranglijst, Voorshoven. Een wedstrijd die niet verloren mocht gaan, wilden we al niet spreken over die gewonnen moest worden. Na de blamage van vorige week begon Fortuna ook deze wedstrijd weer te plat. Het spel speelde zich dan ook, mede door wind mee voor Voorshoven, voornamelijk af op de helft van Fortuna. Fortuna werd herhaaldelijk onder druk gezet en dit resulteerde na tien minuten al in een gele kaart voor Jelle. 5 minuten later lag ook de bal achter Jordy in de netten en vierde Voorshoven een 0-1 voorsprong. Fortuna schudde lichtjes wakker en begon wat meer naar voren te voetballen en iets hoger de aanvallen af te breken. Echte grote kansen werden voor rust door de Fortunezen niet gecreëerd en de kansen die Voorshoven nog uitspeelde waren niet aan hun besteed. Slechte afwerking en goed keeperswerk lieten ons met 0-1 gaan rusten.

Rust 0-1

Na rust, die 5 minuten langer duurde vanwege een onvoorziene stroomuitval, kwam Fortuna onstuimig uit het kleedlokaal. Het "ouderwetse" Fortuna liet zien dat het nog bestond. Grote drang naar voren, vechten voor elke meter en een goede teamgeest. Het voetbal was nog iets minder, maar dit was anders dan vorige week. Fortuna greep Voorshoven bij de keel en via een schot van Amel en een pegel van Dave werd de 0-1 omgebogen in een 2-1 voorsprong binnen tien minuten na begin van de tweede helft. Fortuna had de overhand en net als Voorshoven in de eerste helft creëerden zij ook kansen. Echter werden deze niet omgezet in de de verlossende 3-1. Na een hoekschop van Fortuna en een ongelukkige botsing van 2 spelers van Voorshoven werd de wedstrijd noodzakelijkerwijs een paar minuten stil gelegd. Hierna was het Voorshoven dat de krachten nogmaals bundelde en naar voren speelde. Lars haalde nog een bal van de lijn, maar in de 91e minuut was het toch Voorshoven dat uit buitenspelpositie de 2-2 binnen schoot.