Donderdag 25 april 2024
Aanvang 19:30 uur
Fortuna - KMR Biesen

Fortuna wijst in derby Rekem terug: 3-1

Na de grandioze ploegenvoorstelling stond het sluitstuk van de avond op het programma. De derby tegen Rekem. Een mooier affiche hadden we ons niet kunnen wensen. Rekem, met 5 punten momenteel een laagvlieger in onze klasse, maar in een derby zegt dit helemaal niks. Dit was ook gelijk te zien nadat onze burgemeester Marion Keulen de bal aan het rollen had gebracht. Rekem had de eerste 20 minuten het beste van het spel maar kon niet komen tot echte kansen. Fortuna moest de zenuwen nog afleggen, vandaag telde immers alleen maar de winst was duidelijk meegegeven, en herpakte zich na 20 minuten. We trokken meer naar voren en kleine en grote kansen deden zich voor. Dennis groeide uit tot de man van de eerste helft door Fortuna op 1-0 en ook 2-0 te zetten.

Rust 2-0.

In de tweede helft was het Rekem dat meer en meer naar voren begon te spelen. Fortuna deed zoals het zo vaak al gedaan heeft dit seizoen. Het trok zich te ver terug naar het eigen doel. De ruimtes werden groter en hiermee ook de kansen voor Rekem. Na een aantal kansjes gemist te hebben was het in de 70e minuut dan toch raak voor Rekem. Zij scoorden de 2-1 en voor we het goed en wel wisten lag de bal 2 minuten later op de stip. Rekem deed de wedstrijd bijna kantelen ware het niet dat ze de penalty na lang discussieren wie deze zou nemen, misten. Zo bleef het 2-1 voor Fortuna en werden de ruggen nog eenmaal gerekt. Via de counter was het Dennis die nog de paal raakte, maar die even later ook de perfecte voorzet gaf waaruit Jorgo met een knalharde kopbal de 3-1 binnen kopte en heel Smeermaas deed opspringen. Fortuna had de winst binnen en speelde hierna de wedstrijd gedisciplineerd uit.