Donderdag 25 april 2024
Aanvang 19:30 uur
Fortuna - KMR Biesen

Fortuna zet Neeroeteren na 15 goede minuten opzij

Vandaag stond de eerste wedstrijd van de terugronde op het programma. Neeroeteren thuis, waar we uit met een 0-3 overwinning aan de haal waren gegaan.  Fortuna startte met een elftal dat op meerdere plaatsen gewijzigd was vanwege het ontbreken van 3 sterkhouders en dit was te merken. Neeroeteren speelde direct vanaf de aftrap naar voren en zette Fortuna gelijk onder druk. Tot echte kansen leidde dit echter niet en het duurde een klein kwartiertje eer Fortuna zich aan de druk kon ontworstelen. Fortuna kwam langzaam een beetje in haar spel maar het bleef in de eerste helft allemaal te plat. De eeste helft moesten we maar snel vergeten want er werd aan beide kanten maar 1 echte doelkans bij elkaar gespeeld.

Rust 0-0

In de tweede helft, met Kemal voor de zieke Cé, werd gelijk gas gegeven. Dit leidde bij de eerste de beste kans na een voorzet van Dennis tot een eigendoelpunt van Neeroeteren. Daarna was het de beurt aan Amel, die een onvervalst hattrick scoorde op tijd van zes minuten. Jorgo maakte op het uur door het omzetten van een strafschop er 5-0 van en de wedstrijd was gelopen. Neeroeteren rechtte echter nog eenmaal de rug en speelde het laatste half uur vol naar voren. Fortuna kwam er zowaar niet meer uit en kreeg 2 doelpunten te slikken, waardoor uiteindelijk 5-2 op het scorebord en in de statuten kwam te staan. Een verdiende overwinning, maar uiteindelijk hebben we maar 15 minuten goed gespeeld. Dit zal volgende week tegen Molenbeersel beter moeten willen we met een goed resultaat huiswaarts willen keren.