Donderdag 25 april 2024
Aanvang 19:30 uur
Fortuna - KMR Biesen

Clean sheet: verdiende 3-0 overwinning op Wijshagen

6 januari 2018 en de eerste wedstridj van het nieuwe jaar stond al gepland. Vandaag kwam Wijshagen op bezoek. Voor de wedstrijd begon moest onze trainer al de eerste omstelling doen. Jelle was geblesseerd geraakt tijdens de opwarming en Mario nam meer dan verdienstelijk zijn plaats in. In de eerste minuten werd er aan beide zijden aftastend gespeeld waarbij aan beide kanten kleine kansjes te noteren waren. Jorgo zijn schot ging voorlangs, evenals een schot van Wijshagen. Pas na een dik kwartier kwam de wedstrijd echt op gang. Wijshagen combineerde via een snelle 1-2 cominatie door het centrum maar Jordy hield zijn doel schoon. 5 minuten later was het wel raak voor Fortuna. Op een diepe pass van Michael was het Amel die liet zien dat hij het scoren nog niet verleerd was in 2018. Bij zijn eerste de beste kans liet hij de keeper de bal uit het net halen. Fortuna zette de 1-0 op het scorebord en voordat het cijfer 1 goed warm was, kon dit al veranderd worden in een 2. Nu was het Amel die Dennis bediende die beheerst de 2-0 tegen de touwen schoot. Wijshagen stond met 2-0 achter maar was nog niet verslagen. Het laatste kwartier van de eerste helft kwamen zij goed opzetten maar konden hun kansen niet verzilveren. Het was Jorgo die de wedstrijd bij een snelle aanval over rechts Fortuna op 3-0 had kunnen brengen maar hij schoot te gehaast over.

Rust 2-0

In de 2e helft was het meteen Fortuna dat aan de deur klopte. Een lange rush van Gio werd besloten op de keeper. Fortuna drukte door en wilde de wedstrijd in het slot gooien. Dit lukte bijna, maar Jorgo miste de penalty die gegeven was nadat Dennis gevloerd was binnen de grote baklijn. Het spel begon nu heen en weer te golven en Wijshagen creëerde een dot van een kans maar hun spits wist hier geen raad mee. Daarna was het Amel die een voorzet van Dennis op de keeper besloot. Wijshagen pakte nu de wedstrijd in handen en had een zeer sterk kwartier. Fortuna hield zich echter staande en de laatste 10 minten waren voor Fortuna. Dennis die net niet bij de bal komt om zijn tweede van de avond te laten aantekenen, Amel die zijn meerdere in de keeper vond en Michael die de wedstrijd definitief beslist en de 3-0 op het wedstrijdblad laat invullen na een voorzet van Dennis.