Donderdag 25 april 2024
Aanvang 19:30 uur
Fortuna - KMR Biesen

De derby die geen derby was

FC Veldwezelt - Fortuna Smeermaas zou de revanche moeten zijn voor de nederlaag die in de thuiswedstrijd geleden was, en sterker nog, de wedstrijd die moest zorgen dat we de aanlsuiting naar plek 5 konden behouden. Deze ingredienten zouden voldoende moeten zijn om gemotiveerd op het plein te staan. Echter niks van dit alles was waar. Veldwezelt overklaste Fortuna vanaf minuut 1. Binnen 10 minuten hadden ze het kader geraakt, net naast geschoten, Jordy gedwongen in een 1 op 1 duell en een bal in de kruising doen belanden (1-0). Fortuna was van slag maar nog niet verslagen. Via Brecht en Cedric kregen we twee goede kansen op de gelijkmaker maar de keeper van Veldwezelt bracht twee maal redding. Hierna was na 20 minuten Veldwezelt dat op een gelukkige manier de 2-0 liet aantekenen. Een voorzet van links waaide aan de tweede paal binnen. Fortuna verloor kort hierop Brecht door een blessure en had voor rust niks meer in te brengen. Veldwezelt was de betere ploeg, bleef combineren, stuurde Fortuna met momenten van het kastje naar de muur, maar kon geen echte kansen meer afdwingen.

Rust 2-0

Na rust werd het er allemaal niet beter op. Fortuna maakte veel overtredingen en liep zelfs nog tegen 2 onnodige rode kaarten aan. Hierdoor zijn we weer twee spelers kwijt uit de toch al smalle selectie. Een gemis voor de belangrijke wedstrijden de komende periode te beginnen met Houthalen volgende week. In de tweede helft werd er door Fortuna een halve kans gecreëerd en dit was veel te weinig. Veldwezelt bleef voetballen, trof nog enkele malen het kader en Jordy op haar pad, maar kon uiteindelijk in de 81e minuut de wedstrijd volledig in het slot gooien door de 3-0 aan te tekenen. Geen grinta, geen beleving, geen team. Voldoende werk voor de trainersstaf om voor volgende week een Fortuna op het plein te zetten dat wel al deze ingrediënten herbergt.