Donderdag 11 april 2024
Aanvang 19:30 uur
Fortuna - Genk VV

Fortuna recht de rug....

Na een minuut stilte n.a.v. het overlijden van Jaak Geraerts werd de wedstrijd op gang geschoten. Na een goed eerste kwartier, waarbij een aantal kansen gecreëerd maar ook gemist werden, viel Fortuna helemaal terug. Er speelde nog maar 1 ploeg en dat was Rekem. Met goed combinatievoetbal werd Fortuna vaker van het kastje naar de muur gespeeld. Rekem kreeg voldoende kansen maar goed keeperswerk en een portie geluk zorgden dat we lang de 0-0 konden houden. Toch was het Rekem dat via een mooi uitgespeelde aanval kort voor rust de 0-1 liet aantekenen.

Rust 0-1

In de tweede helft kwam Fortuna heel anders uit de kleedkamer. De wedstrijd draaide gelijk de wind en Fortuna had de overhand. Het was binnen 5 minuten Dennis die uit een corner van Cé met het hoofd de 1-1 liet aantekenen. Fortuna probeerde door te drukken en de doorgebroken Dennis werd door de keeper buiten de grote baklijn onderuit gehaald. Rood voor de keeper en Rekem moest verder met 10. De nieuwe keeper werd gelijk op de proef gesteld maar pakte tweemaal achter elkaar glansrijk. Toch werd ook hij nog tweemaal geklopt. Amel had zich 75 minuten verloren gevoeld, maar binnen 7 minuten wist hij toch tweemaal het net te vinden na assists van Dennis en Michael. Fortuna won zo uiteindelijk toch dik verdiend met 3-1.