Donderdag 25 april 2024
Aanvang 19:30 uur
Fortuna - KMR Biesen

Eindelijk winst bij Uikhoven: 0-1

Vijf minuten voor tijd kopte de oud aanvoerder van Uikhoven, NIcky Thys, de bal uit een corner van Davy tegen de netten en deed alles wat Fortuna was ontploffen. 85 minuten iendeloos beuken op het doel van Uikhoven leveerde uiteindelijk het broodnodige doelpunt op waarmee de drie punten mee naar Smeermaas gingen. Toen de scheidsrechter na een zware strijd affloot deed de gemiste strafschop van Amel niet meer ter zake. Uikhoven was na jaren eindelijk eens verslagen en dat deed deugd.

Uikhoven werd de hele wedstrijd van het kastje naar de muur gestuurd maar Fortuna verzuimde de uitgespeelde kansen te verzilveren. Fortuna heerste op het middenveld en kon zo de ene na de andere aanval opzetten. Tot de 85e minuut kon Uikhoven zich staande houden door goed keeperswerk, geluk (2 maal werd het raamwerk getroffen), en de nodige harde overtredingen die zes maal geel opleverden, waar rood soms op zijn plaats geweest was. Een echte wedstrijd was het nooit. Daarvoor was Fortuna veel beter dan Uikhoven maar zolang het doelpunt uitbleef kon er vanalles gebeuren. Fortuna startte de eerste 20 minuten goed met goed combinatiespel en goed lopende aanvallen. Aanvallen die in andere jaren doelpunten deed regenen, bleef het nu droog. Onze spelers wisten de kansen niet te verzilveren en maakten het zichzelf moeilijk. Uikhoven kwam na 20 minuten een beetje onder de druk uit zonder zelf gevaarlijk te kunnen worden.

Russtand 0-0

In de tweede helft was het alleen maar Fortuna dat aanviel. Uikhoven kon niet anders dan nog harder verdedigen en met het nodige kunst en vliegwerk bleef het doel schoon. Na het houtwerk getroffen te hebben en de keeper meermaals op de weg te zijn tegengekomen bleek de 85e minuut dan Fortuna uiteindelijk goed gezind. Nicky kopte de bal binnen en Fortuna leidde 0-1. Toch was het toen nog even billen knijpen aangezien Uikhoven alles naar voren gooide en nog even kwam piepen. Fortuna liet de dik verdiende zege echter niet ontglippen en deed wat ook alle andere concurrenten deze speelronde deden en dat was winnen.

Einduitslag 0-1