Donderdag 18 april 2024
Aanvang 20:00 uur
Wiemismeer - Fortuna

Fortuna trekt aan het langste eind

Bilzen Waltwilder B, nummer 3 op de ranglijst, kwam vandaag op bezoek bij Fortuna. Fortuna, wilde het blijven volgen, mocht sowieso niet verliezen want anders werd het gat al 9 punten. Na de huldiging van Kevin Hermans vanwege 15 jaar lidmaatshap, was het Bilzen Waltwilder dat uit de startblokken schoot. Met een snelle rechtsbuiten en een scherpe spits deden zij binnen 5 mintuen de hatelijke"nul bij gasten van het scorebord verdwijnen: 0-1. Een bliksemstart waarvan Fortuna even moest bekomen. Dit bekomen duurde echter niet lang en wat volgde was een spectaculaire wedstrijd. Kansen over en weer en het was Fortuna dat via Michael en Amel de 2-1 voorsprong tegen de netten knalde. Nadat Cedric daarna een dot van een kans de nek omdraaide was het een minuutje later Amel die het beter deed 3-1. Fortuna dacht dat het er al was en liet even de teugels vieren. Direct was het echter Bilzen Waltwilder dat hiervan weer wist te profiteren en een onachtzaamheid in de verdediging koelbloedig afstrafte. 3-2

Russtand 3-2

Fortuna kwam na rust, zoals al vaker deze competitie,  niet geheel scherp uit de kleedkamer. Bilzen Waltwilder deed dit wel. Binnen 10 mintuen gingen ze erop en erover en poetsten de achterstand weg. Ze scoorden tweemaal en hadden nu weer de wind mee. 3-4. Er zat nu niks anders op dan nog maar een tandje bij te zetten. Michiel was attent bij een door de keeper geloste vrije trap van Brecht en tikte de 4-4 tegen de netten. 60 minuten gespeeld en al 8 doelpunten gevallen. Na aanvallen over en weer met goede parades van beide keepers was het Michael die via een prachtig schot de keeper van Bilzen Waltwilder voor de 5e keer liet vissen. Fortuna greep hiermee de zege en deed goede zaken in het klassement. Na de wedstrijd bleef het nog even onrustig in de kantine....

Einduitslag 5-4