Donderdag 18 april 2024
Aanvang 20:00 uur
Wiemismeer - Fortuna

Sterk optreden in Eigenbilzen

Eigenbilzen was de ploeg die op de 1e wedstrijddag van de competitie meteen de 3 punten kwam wegkapen in Smeermaas. Tijd voor revanche, maar wel met een gehavende ploeg. Fortuna miste een aantal basisspelers en de bank was allesbehalve fit. Maar qua mentaliteit zat het wel goed. Fortuna werd de eerste minuten fel geattakeerd door Eigenbilzen. Als de scheidsrechter ballen getoond had was er na 3 minuten al een speler van Eigenbilzen met rood naar de kant gestuud, de scheidsrechter liet het echter bij geel. Teken voor Eigenbilzen om er nog feller in te gaan. Tot veel kansen leidde dit echter niet. Het werd een echt middenveld gevecht. De kansen die Eigenbilzen creëerde werden door Sonny vakkundig gepareerd. Helaas had hij geen antwoord tegen de strafschop: 1-0. Tot de rust bleef dit ook zo.

Russtand 1-0

Eigengilzen raasde in de 2e helft nog 10 minuutjes door en toen was de pijp helemaal leeg. Fortuna kwam meer en meer in het spel en combineerde vlotjes van achterhoude naar middenveld. De eindpass naar de aanvallers kwam echter niet en hierdoor bleef het een middenveld gevecht. Fortuna had geluk aan haar zijde toen de scheidsrechter een bal tegen de hand op de stip legde. Amel bleef koelbloedig en zette de penalty om: 1-1. Een dik verdiend punt in Eigenbilzen. Een plein en een ploeg waar maar weinigen met een punt huiswaarts gaan.

Einduitslag 1-1