Reserven
Zaterdag 6 april 2024
Aanvang 15:00 uur

Umitspor - Fortuna

Na lang wachten was het eindelijk zover. De competitie stond op punt van beginnen en Fortuna liet gelijk zien dat het er klaar voor is. Na een zenuwachtig begin met een kopkans voor Rutten nam Fortuna het heft in handen en met goed combinatiespel werd de ene na de andere kans gecreëerd. De jonge ploeg van Rutten werd binnen 15 minuten onder de voet gelopen. Tussen minuut 10 en 25 scoorde Fortuna 3 maal via Cedric Natalello (vlammend schot), Joeri (stiftje) en Appie (bekeken schuiver). De spitsen hadden het vizier op duidelijk scherp staan. Daarnaast voorkwam goed keeperswerk van de doelman van Rutten dat de cijfers voor rust nog verder opliepen. Hij deed een aantal mooie redding en Rutten zelf kon hier aanvallend verder niks tegenover zetten.

Rust 3-0

In de tweede helft veranderde weinig aan het spelbeeld. Fortuna behield het betere van het spel en Rutten kwam af en toe eens piepen. Het duurde tot de 64 minuut totdat Fortuna weer scoorde. Een harde voorzet van Glenn Stouten werd door een Rutten verdeliger in eigen doel gewerkt. Amel deed er gelijk een schepje bovenop door een mooie diepe pass van Gio via een lob over de keeper te doen belanden in het lege doel en zo de 5-0 eindsore op het bord te zetten. Een prima TEAMprestatie waarmee de eerste 3 punten in Smeermaas bleven.