Aanvang: 15:00 uur

Zaterdag 6 april 2024
Aanvang 15:00 uur

Umitspor - Fortuna

De eerste helft was om te nagelbijten. Fortuna begon onwennig aan de wedstrijd. De bal ging niet soepel rond en verschillende spelers liepen vaker uit positie. Toch kreeg Fortuna langzaam meer grip op het spel maar goed keeperswerk van de ervaren doelman van 's Herenhelderen deed een beetje de vertwijfeling toeslaan.Hij keerde schoten van Jeffrey en Amel en stopte tevens 2 penalties. Intussen scoorde 's Herendhelderen ook nog de 1-0. De suppoters van Fortuna bleven achter de ploeg staan en gaven niet op en dat deed onze jongens zichtbaar goed.

Rust 1-0

Na de peptalk van de coach veranderde in de 2e helft het spelbeeld volledig. Fortuna nam meteen het heft in handen en speelde nu frank en vrij..De bal ging snel rond en 's Herenhelderen werd volledig van de mat gespeeld. In de 50e minuut kegelde Glenn Vuerstaek de bal van 20 meter in de bovenhoek en brak daarmee de ban (1-1). Via Amel en opnieuw Glenn Vuerstaek stond het 10 minuten later 1-3. Fortuna liet nu niks meer aanbranden en er rolde nu de ene na de andere aanval op het doel van 's Herenhelderen. Joeri liet via een individuele actie na 70 minuten de 1-4 aantekenen. Coach Toto wisselde 3 spelers en deze lieten zich niet onopgemerkt. Via opnieuw Amel en Davy Vuurstaek werd uiteindelijk de 2-6 eiinstand op het bord gezet. Mooiste doelpunt was de 2-4 van S. Stas van 's Herenhelderen die de bal uit een vrije trap van 20 meter met een streep in de winkelhaak poeierde. Fortuna pakte wederom de zege en dat was zeer belangrijk met het oog op de wedstrijd van volgende week tegen Wiesmismeer. De bij de trainers gedoodverfde kampioen..