Aanvang: 15:00 uur

Zaterdag 6 april 2024
Aanvang 15:00 uur

Umitspor - Fortuna

Wiemismeer - Heur Tongeren B was een goede wake-up call. De grote favoriet ging al voor de derde keer onderuit, tegen een naar velen denken makkelijke tegenstander. Dit gaf maar weer eens aan dat iedereen van iedereen kan winnen in onze reeks. Fortuna had gezien de stand op de ranglijst ook een makkelijke(re) tegenstander maar Vroenhoven mag je nooit onderschatten. Buiten dat je berop of bergaf mag spelen en de wind vrij spel heeft, was het Veld in zeer slechte staat en dat maakte voetbal niet gemakkelijk voor de meest aanvallende partij. Fortuna drukte vanaf de 1e minuut Vroenhoven terug op eigen helft. Daar wachtte Vroenhoven op wat komen ging in een 6-3-1 opstelling. Fortuna rolde aanval na aanval op het Vroenhovense doel maar had het vizier niet op scherp staan. Vroenhoven kwam zelf kort voor rust éénmaal piepen en was nog bijna succesvol ook. Robin lette echter goed op.

Rust 0-0

De 2e helft durfde Vroenhoven iets meer uit de loopgraven te komen maar Fortuna besliste anders. Er mocht maar 1 ploeg aanspraak maken op de overwinning en dat was Fortuna. Na dik 5 minuten gaf Glenn Vuerstaek een prima voorzet op Cedric Natalello, die zijn verkiezing tot speler in de ploeg in de maand bekroonde met de 0-1. Dit gaf Fortuna vertrouwen en de aanval bleef gezocht worden. De 0-2 was dichter dan de 1-1 maar ook nu ontbrak geluk en de laatste beslissende pass om de wedstrijd al vroeg over de streep te trekken. Vroenhoven bleef geloven in een puntje en kwam af en toe gevaarlijk opzetten maar de verdediging stond ook ditmaal als een huis. In de 90e minuut besliste Appie de wedstrijd en scoorde uit een vrije trap de 0-2. Direct het laatste wapenfeit want de scheidsrechter blies gelijk af.