Aanvang: 15:00 uur

Zaterdag 16 maart 2024
Aanvang 15:00 uur

Grimbie - Fortuna

Uikhoven, dat alleen op de eerste speeldag bij Zutendaal B een puntje had gepakt, maakte vanaf de eerste minuut duidelijk dat het vandaag een echte derby zou gaan worden. Een derby met veel strijd en inzet. Uikhoven was fel en agressief in de duels, uiteindelijk resulterend in 6 gele kaarten. Fortuna was rustig, beheerst, liet de bal rondgaan en was daarnee de tegenstander elke keer te snel af. Dit resulteerde na een aftastende beginfase na 10 minuten al in de 1-0 van Cedric Natalello op aangeven van Gio. Uikhoven kwam hierna een beetje uit haar schulp maar buiten een kopkans die over ging hadden zij weinig te bieden. Fortuna bleef haar spelletje spelen en probeerde te zoeken naar openingen in hun defensie. Deze werden incidenteel gevonden maar de UVC verdedigers schroomden niet om dan stevig in te grijpen. Belangrijkste slachtoffer hiervan was Appie die na de zoveelste overtreding, nu eentje langs achter op de achillespees, in de 40e minuut het veld moest verlaten. Waar rood op zijn plaats geweest was, werd er geel getrokken en een vermanend woordje gesproken. Zowel UVC als ook Fortuna mochten met 11 man de kleedkamers gaan opzoeken...

Rust 1-0

In de tweede 45 minuten bleef het spelbeeld ongewijzigd. Uikhoven bleef in zijn agressieve spel volharden, maar belangrijker nog, kon geen enkele fatsoenlijke aanval opzetten. Fortuna speelde een paar kleine kansjes bij elkaar en na 67 minuten was het wederom Cedric Natellelo die scoorde. Op aangeven van Amel, die op kinderlijk eenvoudige wijze de verdediger van Uikhoven de bal afsnoepte, en vervolgens aan Cedric een niet te missen kans schonk: 2-0. De trainer van Uikhoven, in de 1e helft al bestraft met een gele kaart vanwege het alsmaar commentaar leveren op de scheidsrechter (van de hele bank), reageeerde direct en stuurde zijn langste speler naar de frontlinie. Nicky deed teken naar de thuissupporters dat hij hem wel in zijn achterzak zou stoppen. Samen met de rest van de verdediging deed hij dit met verve en Fortuna liet niks meer aanbranden. In de laatste minuten ontstond er nog even opschudding nadat een speler van Uikhoven uit frustratie Jeffrey vanachteren neersloeg. Zeer laf te noemen, zonder bal in de buurt en uit het zicht van de scheidsrechter. Nadat de stofwolken waren opgetrokken trok de scheidsrechter 2 gele kaarten, voor elk team 1, en floot hij de wedstrijd af. Voorzitter Erik Barrez was fier op zijn mannen en ook op zijn zoon Jordy. Na 9 jaar gekeept te hebben bij Smeermaas, staat hij dit seizoen bij Uikhoven onder de lat en keepte hij een meer dan verdienstelijke wedstrijd.