Aanvang: 15:00 uur

Zaterdag 6 april 2024
Aanvang 15:00 uur

Umitspor - Fortuna

Op deze natte zaterdagavond vertrokken we richting Moelingen. Prima veldje, mooie kantine met tribune, leuke sfeer. Met de wind mee was het Fortuna dat vol ten aanval trok, Moelingen werd op eigen helft helemaal vastgezet, maar Fortuna was onzorgvulding in de eindpass Kansen werden er dan ook niet gecreëerd. Na 20 minuten waren het onze goudhaantjes die het net lieten bollen. Een mooie voorzet van de goed spelende Glenn Vuerstaek werd door man in vorm Joeri tegen de touwen gekopt. Fortuna kwam op 1-0 en wilde zo snel mogelijk de wedstrijd in het slot gooien. Deze kans had Joeri op het half uur maar hij stuitte op de keeper. De wedstrijd werd grimmiger en de warrig fluitende scheidsrechter trok meerdere kaarten voor zowel uit- als ook thuisploeg, Pas aan het eind van de 1e helft kwam Melingen er twee maal uit op corner maar wist niet te scoren.

Rust 0-1

De 2e helft startte Fortuna goed. Voorzet van Joeri werd door Cedric Natalello tegen de lat geschoten en een paar minuten later was het opnieuw Cé die uit de draai een goed schot afleverde. De keeper van Moelingen was echter op zijn hoede. Moelingen trok nu met de wind mee vaker naar voren maar onze verdediging gaf geen kansen weg. Fortuna werd zelfs (terecht) geholpen toen de scheidsrechter geel/rood trok na de zoveelste overtreding. Fortuna met man meer was echter niet in staat om gebruik te maken van dit overtal. Moelingen liet de bal beter rondgaan en speelde vaker opportunistisch de lange en diepe bal. Fortuna kreeg meer en meer gaten tussen de lijnen en de verdediging stond te laag. Door het uitblijven van de 2e goal nam de frustratie toe. Het voelde de tijd wegttikken en het onheil naderen. Onnidige overtredingen werden er te vaak gemaakt. Uit een van die overtredingen werd van 20 meter van het doel de bal werd met Messi preciezie in de bovenhoek gelegd. 1-1. Daarna ging de wedstrijd op en af. Dikke kansen nog voor Greg, bal op de lat, Glenn Stouten, bal van de lijn, maar ook voor Moelingen. Op corner werd de bal van de lijn gehaald en was Robin paraat bij de rebound. De laatste kans was voor Joeri maar deze besloot naast. Fortuna bleef steken op 1-1 .De talloze sujpporters van Fortuna waren woedend en diep teleugesteld. Ze misten inzet en vechtlust en 12 op 12 wil niet zeggen dat je in Moelingen zomaar even gaat winnen. Voor de uspporters was het duidelijk: er zal uit een ander vaatje getapt moeten worden. Spelen als team, werken als team!