Aanvang: 15:00 uur

Zaterdag 6 april 2024
Aanvang 15:00 uur

Umitspor - Fortuna

Deze avond trokken naar het met corona geteisterde KMR Biesen. De A ploeg moest haar wedstrijd uitspelen maar de B ploeg was compleet. Fortuna pakte de wedstrijd meteen in handen maar had nog even moeite met het kunstgras. De bal rolde sneller en deze moet dan ook precies in de voeten gespeeld worden. Nadat we hieraan gwende waren werd Biesen teruggedrukt op eigen helft. Na een 8 tal minuten haalde de keeper al Appie onderuit en stond het, zoals in de laatste 2 westrijden ook al, 10 tegen 11. Fortuna begon na de goede openingsfase onzorgvuldig en overhaast te spelen op zoek naar dat bevrijdende eerste doelpunt. Dit bleef echter uit omdat het niveau daalde. DE eeste echte kans van Fortuna was een schot van Greg dat de lat schampte na een voorzet van Michiel. Biesen kwam er zelden uit maar een schot in de 40e minuut ging net naast. Toch was het Fortuna via Glenn Stouten die op pass van Gregory de 0-1 voor rust kon aantekenen. Gio maakte bijna op hoekschop nog de 0-2 maar de bal werd van de lijn gekeerd.

Rust 0-1
Na rust pakte Fortuna de zaken anders aan. De bal deed nu het werk en KMR Biesen kon nu alleen maar verder achteruit lopen. De kansen namen toe en ook de doelpunten. Na een klein kwartiertje rondde Gregory uiterst knap en beheerst een passje van Cedric Natalello af. Direct gevolgd door doepunten van Glenn Stouten en wederom Gregory werd de stand binnen 5 minuten naar 0-4 getild. Tussendoor was Stefan ingevallen voor Appie en deze bracht extra vuur in de frontline. Stefan scoorde zelfs 3 maal maar werd 2 maal onterecht teruggefloten voor buitenspel en een subliem hakje werd van achter de doellijn weggehaald maar ook dit werd door de scheidsrechter niet gezien. Fortuna echter bleef nu wel voetballen en creëerde nog een aantal kansen. Goed keeperswerk en pech bij de afwerking stonden echter veder succes in de weg. Brecht Vanherle zette de kroon op het werk door een vrije trap op een fantastische manier in de kruising te leggen. In de 2e helft zagen de talloze opgekomen Fortuna supporters eindelijk weer een Fortuna dat ze willen zien. Spelen als team, winnen als team.