Aanvang: 15:00 uur

Zaterdag 6 april 2024
Aanvang 15:00 uur

Umitspor - Fortuna

De Fortuna-spelers waren niet onder de indruk van de prachtige accomadatie bij Belisia, veruit de mooiste in onze reeks. De strijd moest binnen de 4 lijnen gestreden worden en dat wisten ze maar al te goed. En strijden, dat deed Belisia. Met overtredingen probeerden ze de Fortunezen die hen te snel af waren af te stoppen. Dit resulteerde gelijk tot de 0-1 door een doelpunt van Glenn Vuerstaek die na 5 minuten de vrije trap van Brecht fantastich binnen kopte 0-1. Belisia ontdekte dat ze hun sterkte moesten inzetten en dat was "gewoon voetballen". De bal ging bij hun nu beter rond en ze creëerden meerdere goede kansen. Een kopbal verdween (voor hen) aan de verkeerde kant van de paal  en bij twee ingesturdeerde hoekschoppen ontbeerde hen het geluk. Daarnaast stond Robin op zijn post die een moeilijk schot klemvast pakte. Fortuna stelde hier vooral rust tegenover en goed positiespel. Dreigend werden we de 1e helft alleen nog via een vrije trap van Brecht die maar net naast ging.

Rust 0-1

Het spel in de 2e helft werd gemaakt door Fortuna. De bal ging snel rond en de spelers vonden elkaar bijna blindelings Het vertrouwen was terug en Belisia had weinig meer in de melk te brokkelen. Fortuna temporiseerde en versnelde waar en wanneer nodig. Binnen het kwartier stond de 0-2 op het bord. Een prachtige 1-2 tussen Stefan en Glenn Vuerstaek werd door Glenn subtiel afgewerkt. 0-2. Fortuna voelde zich bevrijd, bleef geconcentreerd spelen en gaf geen kansen meer weg. Belisia was nog een keertje gevaarlijk uit een hoekschop, maar daar bleef het dan ook bij. In de 70e minuut was het Brecht die de keeper van Belisia nogmaals aan het werk zette maar hij was op post. Belisia gooide nu alles op de aanval en wisselde 2 spelers. Veel veranderde dat niet aan het spelbeeld, buiten dat Fortuna nog meer ruimte kreeg en hier gretig gebruik van maakte. In de 85e minuut ging de bal snel rond en werd Belisia helemaal uit verband gespeeld. Kevin vond met een strakke voorzet Stefan die het cadeautje met graagte uitpakte 0-3. Fortuna was nu helemaal in veilige haven en liet heel even de teugels vieren. Belisia kon zo in de 89e minuut uit een penalty nog tegen scoren. Domper was dat Robin hiervoor rood kreeg, al waren de meningen hierover verdeeld. Klein smetje op de feestvreugde, maar een zeer knappe teamprestatie zorgde voor belangrijke 3 punten. Zondag wacht FC Veldwezelt en dan zullen we weer een topprestatie nodig hebben om de getipte kampioenskandidaat, 14 van de 15 trainers duidden FC Veldwezelt aan als kampioen, geducht tegenstand te kunnen bieden.