Aanvang: 15:00 uur

Zaterdag 6 april 2024
Aanvang 15:00 uur

Umitspor - Fortuna

Twee verschillende spelstijlen stonden vandaag tegenover mekaar. Het oud Engelse kick-and-rush van Riemst tegen het modernere voetbal van Fortuna. Een wedstrijd voor beide teams om naar uit te kijken gelet op de stand op de ranglijst en voor Riemst nog als extra opstekker het vatje bier van Veldwezelt. De (wed)strijd begon hevig met stevige duels. De scheidsrechter liet niet over zich heen lopen en trok meteen de gele kaarten waar hij dat nodig vond. Er ontwikkelde zich een boeiend en stevig middenveld duel met weinig werk voor beide doelmannen. Riemst toonde spierballen en Fortuna probeerde daar voetballend iets tegenover te zetten. Nadat de stofwolken van de eerste 20 minuten waren opgetrokken was de eerste de beste kans meteen raak. Een voorzet van Joeri werd door Stefan net gemist maar Glenn Vuerstaek knalde de bal onberispelijk binnen: 0-1. Kort daarna kreeg Glenn nog een kans maar zijn kopbal tussen 2 verdedigers miste voldoende kracht. Fortuna was met de voorsprong in handen een beetje te onrustig zocht te snel de aanval. Na een half uurtje kreeg Riemst de 1-1 in de schoot geworpen. Een vrije schop op 20 meter van doel glipte door de vingers van onze doelman 1-1. Fortuna rechtte echter de rug en scoorde op slag van rust na een prachtige goedlopende aanval de 1-2 via een kopbal van Gio na een voorzet van Cedric Natalello.

Rust 1-2

In de 2e helft zagen we een nog meer gebeten Riemst met maar 1 motto: bal naar de spits op welke manier en vanaf welke plaats dan ook. Resultaat waren nog meer lange ballen die vaak makkelijk onderschept werden door onze goed gepositioneerde verdediging. Een onnodige vrije schop, gemaakt op het middenveld, leidde echter de 2-2 in. Wederom een lange bal in de 16 werd via de onderkant van de lat mooi werd binnengekopt: 2-2. Riemst geloofde nog in de overwinning en bleef volharden in haar kick and rush voetbal. De trainer zweepte zijn mannen naar voren maar Fortuna ontregelde dat door bij balbezit de bal rustig rond te laten gaan. Deze aanpak loonde want in de 70 minuut was het Stefan die een voorzet van Joeri netjes binnenkopte. Fortuna leidde weer en de scheidsrechter had nu de handen vol. Kleine overtredingen, grote overtredingen, Schwalbes, iedereen roepend en tierend. Riemst gooide alles op de aanval, met vooral lange ballen van hun keeper die tot in de 16 meter kwamen. Fortuna bleef echter koel en was op de counter nog een paar maal gevaarlijk. In de stand kwam echter geen verandering. Na het laatste fluitsignaal ging een teleurgesteld Riemst nog even verhaal halen bij de schiedsrechter en pakte nog onnodig een paar gele en zelfs een rode kaart. Een vervelend einde van een spannende en intensieve wedstrijd. Fortuna deerde dit echter niet en nam de 3 punten mee naar Smeermaas. Daar wacht woensdag de topper tegen Veldwezelt. Beide ploegen moeten winnen willen ze de periodetitel binnen halen, anders gaat Eigenbilzen er als lachende derde mee vandoor.