Reserven
Zaterdag 6 april 2024
Aanvang 15:00 uur

Umitspor - Fortuna

Eerste wedstrijd terugronde stond vandaag alweer op het programma. Het stugge Vroenhoven, laatste in de rangschikking, kwam op bezoek. Bedoeling was in elk geval om ons zoals tegen Rekem niet te laten verrassen. Fortuna begon goed aan de wedstrijd en liep binnen 20 minuten uit naar een comfortabele 2-0 voorsprong. Stefan was attent op een losgelaten bal van de keeper na een schot van Glenn Vuerstaek en na collectief druk zetten was het Greg die de bal van Glenn Stouten op een presenteerblaadje kreeg aangeboden. De man in vorm liet zien dat hij ook vandaag het net makkelijk kon vinden. Fortuna liet de teugels even vieren waarop Vroenhoven op het half uur tegen kon scoren. Vertwijfeld keek iedereen naar elkaar maar de vertrwijfeling sloeg niet toe zoals dat tegen Rekem gebeurde. Erik pepte zijn mannen op en er volgden nog een paar kansen die helaas niet benut werden.

Rust 2-1.

Na tien minuten aftasten in de tweede helft gaf Fortuna vol gas. De ene na de andere combinatie volgde richting Vroenhoven doel en na 60 minuten waren de bordje op het scorebord van 2-1 naar 5-1 geswitched. Doelpunten van Gio (kappen en draaien in de grote baklijn), Glenn Stouten met een verwoestend schot en Ce met een stiftje op pass van Stefan waren de doelpuntenmakers. De wedstrijd was gelopen en in de 70e minuut bekroonde Greg zijn goede spel met een subliem doelpunt zoals alleen hij dat kan. De laatste 20 minuten had de score nog veel hoger kunnen uitvallen maar ontbrak het aan scherpte en geluk.

Eindstand 6-1

Een korte rustperiode breekt nu aan waarin we hopen een aantal geblesseerde spelers te kunnen recupereren. Het is vooralsnog een zwaar seizoen geweest, maar een 3e plaats geeft uitzicht op meer.