Aanvang 15:00 uur

Umitspor - Fortuna

EINDRONDE: 2e ronde KVV Lummen. Nummer 2 uit vierde proviciale C.

Heenmatch: Fortuna - KVV Lummen 2-1
Wedeerom moest Fortuna eerst thuis. Onder een volle lentezon werd de wedstrijd op gang getrapt. Beide ploegen begonnen uiterst voorzichtg aan de match en het was Fortuna dat de eerste voorzichtige aanvalspogingen deed. Dit resulteerde niet direct in grote kansen. De grootste kans was tegen de verhouding in voor Lummen dat een bal voorlangs zag gaan. Fortuna bleef geduldig voetballen, maar vele passes waren onzorgvuldig. Fortuna zette druk wanneer nodig en toen een verdediger van Lummen door Joeri werd opgejaagd en een te korte terugspeelbal speelde op de keeper, was het diezelfde Joeri er als de kippen bij om de 1-0 binnen te trappen. Fortuna drukte door maar kon de 2-0 voor rust niet tegen de touwen werken.

Ruststand 1-0.

In de 2e helft was het Fortuna dat de beste start had. Na amper 3 minuten rondde Amel een mooie combinatie af en schoot beheerst de bal langs de verbouweereerde keeprer. 2-0. Lummen liet zich echter niet doen en probeerde meer en meer naar voren te spelen. Hun aanvalsspel werd beter en de eerste kansjes werden door de verdediging van Fortuna teniet gedaan. Fortuna stelde hier vlijmscherpe counters tegenover, maar ook nu ontbrak het aan de eindpass. Zo kon Lummen dik 10 minuten voor tijd toch nog een "eretreffer" binneschieten (2-1) en gelukkig was het Robin die in de 903 minuut nog een schot keerde, anders hadden we ons wel  heel erg in de eigen voet geschoten. .

Eindstand 2-1.

==================================================================

Terugmatch: KVV Lummen - Fortuna

In grote getalen waren de supporters naar Lummen getrokken, maar zij kwamen van een koude kermis thuis. Lummen stroopte van de eerste minuut de mouwen op en gaven vol gas. Binnen 10 minuten hadden ze het doelhout getroffen, Robin tot een fabelachtige redding gedwongen en het net gevonden. Hiermee was de 2-1 nederelaag uit de heenwedstrijd weggepoetst en konden we in principe van 0-0 beginnen. Fortuna kwam niet in haar spel en kreeg maar een paar spaarzame kansjes. Op vrije trap scoorde Cedric nog de 1-1. Dit werd door Fortuna tot aan de rust vastgehouden.

Ruststand 1-1

In de 2e helft was het enkel Lummen dat de klok sloeg. Binnen 10 minuten werden de bordjes weer verhangen (2-1) en de druk bleef ongekend hoog. Fortuna had nog 1 kans via vrije trap Brecht, die in de rebound ook niet binnengewerkt kon worden. Lummen voelde dat er alles te halen viel, kreeg kans na kans en scoorde dan ook 10 minuten voor tijd de voor hen verdiende 3-1, waarmee promotie naar 3e werd veiliggesteld. Fortuna rest nu het likken van de wonden, het oplappen van de vele geblesseerden en het opvangen van de schorsingen. De ballon loopt nu snel leeg en het zal een hele klus worden om dat laatste ticket nog te bemachtigen. Maar wij geven nooit op en zullen er alles aan doen om het Zelem meer dan moeilijk te maken.

Eindstand 3-1

SUPPORTERS BEDANKT VOOR JULLIE STEUN. DIT ZOWEL VOOR, TIJDENS ALS OOK NA DE WEDSTRIJD!!!!!!