Aanvang: 15:00 uur

Donderdag 25 april 2024
Aanvang 19:30 uur
Fortuna - KMR Biesen

In een competitie waar 2 wedstrijden achter elkaar winnen betekent dat je tegen de top 5 aanleunt, en met 2 wedstrijden achter elkaar verliezen plek 14 wel heel dichtbij komt, was het taak om onszelf wat ruimte te verschaffen door te winnen in Henis. Na een korte nacht voor sommige spelers door de trip to heaven fuif, trad Fortuna gemotiveerd aan op een moeilijk bespeelbaar veld. Fortuna was scherp en scoorde uit de eerste de beste kans de 0-1. Een schot van Cé werd gedevieerd door Ennio en de bal verdween achter een verbouwereerde keeper. Henis was niet echt onder de indruk en amper 5 minuten later moest Robin met een prachtige redding de meubelen redden en na 20 minuten zag hij een vrije trap rakelings langs de winkelhaak scheren. Het was weer Fortuna dat via Sander uit een corner gelijk hierop de 0-2 liet aantekenen. Fortuna leek nu een duidelijk overwicht te
creëren en een hard werkende Mike was een beetje ongelukkig in de afwerking. Het was Robin die met een goede redding de 0-2 ruststand vasthield.

Ruststand 0-2

In de tweede helft was het Fortuna dat dacht het best uit de startblokken te komen. Een voorzet van Dylan werd door Mike knap ingeschoten maar de keeper redde subliem. Waar het 0-3 had moeten zijn werd het 1 minuut later 1-2. Henis kopte raak uit een corner. De wedstrijd ging nu in overdrive. Felle duels, hevige supporters en het vuurtje werd goed aangestookt. De scheidsrechter bleef echter rustig en trok op de juist momenten de gele kaarten die nodig waren en voorkwam zo dat het een schoppartij werd. Het spel golfde nu op en neer en Fortuna was een aantal malen via Mike gevaarlijk. Henis stelde daar ook een paar kansen tegenover maar onze verdediging gaf geen krimp. Zo kon Fortuna de armen juichend in de lucht steken toen de scheidsrechter voor de laatste maal op het fluitje blies. Een hard werkend team pakte op deze manier de o zo belangrijke 3 punten.