zondag 26 maart 2023

Volgende wedstrijd

26e competitiewedstrijd
zondag 26 maart 2023
om 15:00 uur

vs  Fortuna_logo_scherp__klein.png
 
 
RESERVEN
Zaterdag 1 april 2023 15:00 uur
Fortuna 56 - SK Moelingen

 

Na een inleidende show met ploegenvoorstelling, verkiezing Miss Fortuna, huldiging van jubilarissen, aftrap van onze jeugdprinses Naomi, leek het wel dat Fortuna na het ontsteken van het vuurwerk nog stond na te genieten van hetgeen er zojuist allemaal te zien was geweest. Veldwezelt nam de wedstrijd meteen in handen en hadden het geluk niet aan hun zijde. Ze troffen tweemaal de paal en troffen een tot de wortels gemotiveerde Robin op hun weg. Na 20 minuten kwam de wedstrijd meer in evenwicht en kon Fortuna langzaam uit de omklemming van Veldwezelt geraken. Het duurde echter tot de 30e minuut voor Fortuna de eerste echte kans kon afdwingen. Het was dan wel ook gelijk raak! Dylan Geraerds trapte de voorzet van Mike keihard tegen de touwen 1-0. Veldwezelt was allerminst onder de indruk en deed Robin een ultieme redding doen toen de bal richting winkelhaak gekruld werd. Vervolgens was het Mike die in de daarop volgende aanval goed doorzette. De doelman was te laat en greep hem bij de benen in de grote baklijn. De terecht toegekende strafschop werd door dezelfde Mike koelbloedig tegen de netten gewerkt. Vlak erna schoot Gio voorlangs. De kleedkamers werden opgezocht met een 2-0 voorsprong.

Ruststand 2-0.

Veldwezelt had nog alle vertrouwen in een goed resultaat gelet op de kansen die ze in de eerste helft creëerden. Ze waren absoluut niet de mindere geweest en kwamen dan ook ontketend uit de kleedkamer. Ze zorgden meteen voor het nodige vuurwerk maar troffen onze eigen "Courtois" op hun weg. Eerst pareerde hij een hard schot en in de rebound toonde hij zich ook weer de winnaar. Op dat moment zag je het ongeloof op de gezichten verschijnen van de Wezent-spelers en Fortuna trok nu meer en meer de wedstrijd naar zich toe. Naarmate de tijd verstreek werd aan Veldwezelt zijde werden meer risico’s genomen en werd achterin vaker 1 op 1 gespeeld. Toen Dylan door de laatste linie brak en werd neegehaald op weg naar de keeper schreeuwde heel Fortuna om een rode kaart. De goed leidende scheidsrechter maakte daar zijn enige fout en trok alleen maar geel, waar rood zeker op zijn plaats was geweest. Veldwezelt bleef met 11 binnen de lijnen en maakte het nog spannend door een kwartier voor tijd de 1-2 binnen te schieten, nadat Fortuna niet de 3-0 had kunnen aantekenen. In het laatste kwartier kon het nog alle kanten op en de spanning bij de beide supportersgroepen was dan ook te snijden. Fortuna verzuimde nog via een moegestreden Mike het duel definitief in het slot te gooien, maar na 90 minuten stond de 2-1 nog steeds op het bord. Fortuna had Veldwezelt aan de zegekar gebonden in een meer dan amusante wedstijd. Het mag voor zich spreken dat het nog even onrustig bleef in de kantine. 

Eindstand 2-1

 

Onderstaand het verslag van HBVL correspondent 

Heel wat sfeer voor dit Lanakens onderonsje. De voorstelling van de lokale jeugdploegen, de hulde aan jeugdprinses Naomi én vuurwerk: het moest de prelude worden van een gezellige voetbalavond. 

©  Tom Palmaers

En dat werd het. Het voorgerecht kwam van de bezoekers met pogingen van Paulissen en Habex op de paal. Geen 0-1 maar wél 1-0. Verheyen prikte snel tegen en Dylan Gerards legde zijn eerste van het seizoen in het mandje. “Eentje die goed doet natuurlijk. In Nederland had ik het bij Daalhof gezien en op advies van Kevin Remmers ben ik naar Smeermaas gekomen. De aanpassing was nochtans niet makkelijk. Oeps, was dat effen schrikken. Zo een fysiek voetbal. Gelukkig kan ik met mijn snelheid wel veel ontwijken. Die eerste treffer? Man, die was echt belangrijk.” Toen bezoeker Brouns nog eens de paal trof en doelman Massot iets te driest tekeer ging in de rechthoek, zette Verheyen vanop de stip een schijnbaar veilige ruststand op het bord. 2-0.

Hardleers

Het was niet echt naar de zin van trainer Koen Hustinx die in de break met de nodige decibels zijn ongenoegen ventileerde. Veldwezelt had het begrepen maar miste dan toch zijn momentum. Met tweemaal aanwinst Ouattara in een ongelukkige hoofdrol. Invaller J. Geurts zorgde nog even voor bezoekende hoop maar aan de overkant lieten Verheyen en Tedeschi uiteindelijk nog ruimere cijfers liggen.

“Wij leren niet uit onze vorige fouten”, spuwde Mike Martens zijn gal. “We slikken toch zo makkelijk een tegendoelpunt en nadien waren we ook te onmondig voor doel. Dit is een derby die je als speler niet wil verliezen. We hadden natuurlijk ook wel pech maar dat vergoeilijkt niet alles.”

©  Tom Palmaers

SMEERMAAS: Schoubs, Meyers, C. Thijs, Vanherle, D. Vuurstaek, Stassen (81‘ Cin), Vanderstraeten, Verheyen, Creemers (58’ Tedeschi), Gerards (70‘ A. Machelesen), Biller.

VELDWEZELT: Massot, Paulissen, Martens, Daenen (71‘ Verkennis), Swennen, B. Geurts, K. Brouns (63’ J. Geurts), Janssen (71‘ Jackers), Buntinx, Habex, Ouattara.

DOELPUNTEN: 31‘ Gerards 1-0, 39’ Verheyen (strafschop) 2-0, 77‘ J. Geurts 2-1.

STRAFSCHOP: 39’ Verheyen (omgezet).

GELE KAARTEN: Vuurstaek, Daenen, C. Thijs, Habex.

SCHEIDSRECHTER: Boelen.

TOESCHOUWERS: 200. (edst)

 

 

©  Tom Palmaers

©  Tom Palmaers

©  Tom Palmaers

 

©  Tom Palmaers

©  Tom Palmaers

©  Tom Palmaers

©  Tom Palmaers

©  Tom Palmaers

©  Tom Palmaers

 

©  Tom Palmaers

©  Tom Palmaers

©  Tom Palmaers

©  Tom Palmaers

()

 

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Volg ons op

     

Kleding sponsoren

cbbouw-logo.pnghddesign-logo.pnglwcleaning-logo.pngmvchape-logo.pngolympic-logo.pngtap-logo.png

Zoeken


Fortuna 1e ploeg       
Fortuna 56 Smeermaas       2
Eendracht Henis     2

 

Reserven     
Fortuna 56 Smeermaas       4
JB Eigenbilzen       4

 

Download Full Premium themes - Chech Here
Free artbetting.net bookamkers reviw.
Drutti.pngOlympic.pngUitvaartRogerBarthels.pngbandencentralesmeermaas.pngcarwashcarlisli.pngelectrostylmanlanaken.pngfrituur-smeermaas.pngijsparadijslanaken.pngmhhekwerken.pngnulensbakkerij.pngpietermansdrukkerij.pngpixelplus.pngsanitairbastiaens.pngsmulheukskelanaken.pngtaxi-schijns.pngtentenlemmens.pngtoyotacarlisli.pngvleeshal-hendriks.pngvolksapotheekpaulissen.png
http://b.artbetting.net/