Einde competitie

Donderdag 7 mei 2024
Aanvang 19:30 uur
Fortuna - Leut

Na een voorbereiding met veel trainingsarbeid en maar 1 oefenwedstrijd in de benen, werd vandaag aangetreden tegen KMR Biesen B. De ploeg die vorig jaar de bekerfinale van ons won en waar we nog een appeltje mee te schillen hadden. Fortuna startte bijna met de complete ploeg van afgelopen jaar, mede omdat de nieuwkomers nog op vakantie zijn, en er maar weinig mensen het warme nest van Fortuna verlaten hebben.
Na een aftastend begin was het Fortuna dat liet zien dat er vandaag niks te rapen viel in Smeermaas voor KMR. Fortuna dicteerde de wedstrijd met bij vlagen prima voetbal. Met Rocky in de spits hadden we een aanspeelpunt, alleen liet de aansluiting te vaak op zich wachten. Toch kwam Fortuna tot meerdere kansen mooi uitgespeelde kansen maar vond een fantastisch keepende jonge doelman elke keer weer op haar weg. Met zekerheid de beste man op het veld. Hij hield Biesen bijna in zijn eentje recht in de eerste helft.

Ruststand 0-0

Na de rust was het Fortuna dat het na 10 minuten op 1-0 kwam door een strafschop van Amel. Fortuna probeerde door te drukken maar was te mak in de afwerking. Zoals in de eerste helft werden ook nu weer de mooiste kansen niet afgewerkt en was het altijd opletten voor de counter van Biesen. Echter naarmate de wedstrijd vorderde bleek dat Biesen niet meer bij machte was om ook maar iets te forceren. Het hoge tempo had haar tol geëist en de jonge jongens van Biesen zaten er conditioneel doorheen. Toch konden zij eenmaal de deklat raken, maar dit was nadat Joeri reeds voor de verlossende 2-0 had gezorgd. Na een weekendje aan zee werd er als een team gestreden voor deze overwinning.