Reserven
Donderdag 7 mei 2024
Aanvang 19:30 uur
Fortuna - Leut

Future Winterslag was vandaag de tegenstander op verplaatsing en de trotse nummer 4 van de ranglijst. Fortuna was niet op volle sterkte aangezien een aantal sterkhouders een blessure hadden overgehouden aan de vorige wedstrijd tegen Membruggen en anderen een hele week ziek waren geweest. Daarbij liet Kevin tijdens de warming-up ook nog weten te veel last te hebben van zijn lies. Op het laatste moment een onaangename puzzel voor de coaches die ze ferm en snel oplosten. Na een voorzichtig begin van beide ploegen was het Fortuna dat meer en meer veldoverwicht kreeg, echter was de eerste kans voor Future Winsterslag. Door dom balverlies kwam de bal voor de voeten van hun spits, echter was diens inzet te zwak en kon Robin de bal alsnog makkelijk pakken. Fortuna kwam in haar spel, liet de bal rondgaan en een hieruit voortvloeiende goede aanval miste net de juiste eindpass. Na een half uur was het Fortuna dat dacht te scoren. Een hoge voorzet van de rechterkant werd door de keeper verkeerd ingeschat. Dylan Gerards was echter ook verrast hierdoor en zag de bal op zijn arm belanden. Dat deze bal uiteindelijk nog werd ingeschoten deed er niet meer toe. De scheidsrechter had de handsbal gezien. Tegen het einde van de eerste helft werd het slechte veld er niet beter op toen het ook nog begon te sneeuwen.

Rust 0-0

Tijdens de rust was het flink blijven sneeuwen waardoor de wedstrijd met enige vertraging begon aan de 2e helft. Een juiste bal moest nog gezocht worden en de lijnen moesten ook worden vrijgemaakt. Future Winterslag liet de eerste kans noteren. Door snel combinatiespel werd de Fortuna verdediging zoek gespeeld maar was de afwerking onvoldoende. Fortuna liet zien dat het de lijn van de eerste helft wilde doorzetten en Brecht zag zijn schot uit de winkelhaak gekeerd worden door de keeper in corner. Sander kopte uit voorzet Brecht deze rakelings over. Fortuna probeerde door te drukken. Een voorzet van rechts kon niet door Joeri ingekopt worden omdat hij een zet in de rug kreeg. De scheidsrechter zag hier echter geen overtreding in en in de tegenaanval werd de bal loepzuiver in de driehoek geplaatst. In plaats van mogelijk met 0-1 voor te kunnen komen, werd nu de 1-0 geslikt. Erg zuur maar Fortuna stroopte de mouwen op. Na een handsbal van een verdeiger van Future Winterslag twijfelde de scheidsrechter ergn lang, maar legde hij de bal uiteindelijk op randje 16 meter. Het was Brecht die zich dit buitenkansje niet liet ontgaan en de bal in de 78e minuut tegen de touwen joeg en Fortuna zo verdiend op 1-1 zette. Een gelijkspel was waar beide trainers tevreden mee konden zijn, al had Future Winterslag in de slotseconden nog de overwinning kunnen binnen halen. Gelukkig miste hun speler van dichtbij een reuzenkans. JP Colla en zijn staf gaven Niels Caubergh nog de kans om zijn debuut te maken in de eerste ploeg en hij deed dat met verve onder het toeziend oog van een trotse papa.