Donderdag 7 mei 2024
Aanvang 19:30 uur
Fortuna - Leut

Fortuna zet in puike wedstrijd EMM opzij

Na de blamage van vorige week had Fortuna iets recht te zetten. De ploeg waar dat tegen moest gebeuren was Eendracht Mechelen a/d/ Maas. Een ploeg die na drie wedstrijden in de krant stond om duidelijk uit te spreken dat ze kampioen wilden spelen. Tot nu toe hadden ze de ambities ook helemaal waar gemaakt getuige de stand op de ranglijst. Plaats 3 op 3 puntjes van de nummer 1 Bokrijk. EMM liet vanaf het begin dan ook duidelijk merken waarvoor ze naar Smeermaas waren gekomen. Ze zetten meteen hoog druk met een 3-3-4 opstelling en voor Fortuna was het even zoeken. EMM speelde een paar kleine kansjes bij elkaar maar na 15 minuten was het Fortuna dat meer en meer in het spel kwam en dacht via Dennis te scoren. Helaas zag de scheidsrechter (verkeerd) buitenspel waardoor het 0-0 bleef. De wedstrijd was echter wel op gang nu en het spel golfde heen en weer. EMM kopte na 20 minuten een vrije trap over, Fortuna antwoordde na knap doorzetten van Amel via Dennis met een onbesuisd schot over. In een enerverend 2e deel van de 1e helft waren de beste kansen voor EMM maar goede tussenkomsten van Jordy, Jelle en Levi zorgden ervoor dat de rust met een brilstand werd ingegaan.

Rust 0-0.

In de tweede helft golfde het spel nog meer heen en weer. EMM kreeg de eerste kansen via een schot van de grote baklijn die Jordy in corner verwerkte, waarna hij bij de corner weer paraat was. Direct hieruit werd een snelle tegenaanval opgezet maar was het Dennis die zijn vizier niet scherp had staan en naast besloot. Twee minuten later was het alweer Jordy die ons in de wedstrijd hield door weer een goede redding te doen. Het laatste kwartier had alles in zich. De wedstrijd werd feller en dit leverde 2 rode kaarten op voor EMM en aan onze kant werd Gio onze Duitser met Italiaans temperament vervroegd douchen gestuurd. Heet regende kansen aan beide zijden en toen de wedstrijd op een gelijkspel leek uit te draaien was het Michiel die zich een groot hart toevertrouwde en van 20 meter de bal in de kruising deed belanden. Fortuna ontplofte en vierde de treffer uitzinnig. Dit deed het 2 minuten later nogmaals toen Michiel Appeltans zijn rentree na een lange blessuretijd opluisterden met de 2-0 en zo de wedstrijd op slot deed. Met deze mentaliteit en teamgeest doet Fortuna nog altijd mee om plaats 5. Come on Fortuna!