Donderdag 25 april 2024
Aanvang 19:30 uur
Fortuna - KMR Biesen

2-1 winst "vind ik Leut..."

Vandaag trad Fortuna aan tegen Leut. Fortuna had iets geod te maken van de week ervoor en dit was duidelijk merkbaar binnen de groep. Met een wedstrijdbal postuum geschonken door Wilfried, vader en opa van Erik en Jordy, werd de wedsttrijd vanaf minuut 1 druk op Leut gezet. Het spel was echter een beetje overhaast maar langzaam maar zeker werd het beter. De combinaties liepen beter en er werd meer de vrije ruimte gezocht. Dit resulteerde in de 20e minuut in de 1-0 door Michael. Fortuna voelde dat er meer te halen viel en amper 5 minuten later was het Michael die Amel bediende die beheerst de 2-0 binnen schoot. Leut kwam er sporadisch uit maar de verdediging gaf amper een kans weg. HEt was Fortuna dat bleef aanvallen en met penalty en rood voor de keeper wegens slaan op 3-0 had kunnen komen. De scheidsrechter durfde het echter niet aan.... Nu bleef het 11 tegen 11 en bleef het tot de rust 2-0.

Rust 2-0

Na rust ging het spel meer op en neer en waren er kansen aan beide kanten op te tekenen. Echter geen van de ploegen wist het net te vinden. Fortuna bleef geconcentreerd spelen en hoopte op de counter de wedstrijd in het slot te gooien. In de 70e minuut echter moest Mario met een blessure het veld verlaten. De organisatie in de verdediging was even zoek en het was Leut dat optimaal profiteerde van de ontstane wanorde en de 2-1 scoorde. Fortuna moest nu wederom enkele bange momenten ondergaan maar liep geen verdere averij op. Het wist zelf ook niet meer te socren waardoor de eindstand 2-1 werd.