Aanvang: 15:00 uur

Donderdag 18 april 2024
Aanvang 20:00 uur
Wiemismeer - Fortuna

Na de zeperd tegen Boxberg was Fortuna er alles aan gelegen om de vele meegereisde supporters waar voor hun geld te geven en een goede match op de prachtige (kunstgras)mat te leggen. Biesen als thuisploeg nam het voortouw maar Fortuna stond goed gegroepeerd. Toch was het Robin die de eerste redding moest verrichten en dat met verve deed. Fortuna stelde daar via Joeri een eerste gevaarlijk offensief tegenover en zijn inzet werd van de lijn gered. Kort daarna ontbrak het Joeri na een goede actie helaas aan de juiste voorzet. Fortuna deed meer en meer mee en begon langzaam de gelijke te worden aan Biesen. Toch was het Biesen dat via hun over het veld wandelende spits vlak voor rust de 1-0 kon binnenkoppen. Eén moment van onoplettendheid en het was kassa. Waar voor gewaarschuwd was gebeurde en dat op een onfortuinlijk moment, kort voor de rust.

Ruststand 1-0.

Met veel vuurwerk startte de 2e helft. Binnen 5 minuten had Mike al tweemaal de keeper van Biesen handelend laten optreden en had Robin een gevaarlijk schot van Biesen onschadelijk gemaakt.. Tien minuutjes later was het Joeri, die meer en meer in de wedstrijd kwam, die de lat trof. De gelijkmaker hing in de lucht en 5 minuten later was het dan toch raak. Mike trapte een vrije trap hard richting doel, keeper kon niet klemmen en in de scrimage die volgde was Rocky er als de kippen bij om de 1-1 tegen de touwen te werken. Fortuna ruikte bloed en amper 2 minuten later was het Mike die een voorzet van Kevin maar hoefde binnen te lopen. Biesen gooide nu alles op de aanval, zag een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel, een bal op de paal belanden en leek uiteindelijk na een ontrerecht gegeven strafschop alsnog een punt in eigen huis te houden. Het was echter Robin die de held van de dag werd en de strafschop keerde. Even later gevolgd door een verre uittrap waar Kevin alert op reageerde en de verdediging en de keeper te snel af was: 1-3.

Eindstand 1-3.