Aanvang: 15:00 uur

Donderdag 25 april 2024
Aanvang 19:30 uur
Fortuna - KMR Biesen

Een van de vierde naar de zevende plaats gezakt Future Winterslag was vandaag onze tegenstander. Minimaal 1 punt was het doel en liefst drie. Dit moest gebeuren met de extra inzet die we vorige week in Kesselt niet getoond hadden. Een op een aantal plaatsen gewijzigd team startte goed aan de wedstrijd. Bij momenten ging de bal goed rond, mede ook omdat Future Winterslag een voetballende ploeg was. Op deze manier ontspon zich een leuke wedstrijd. Winterslag was de technisch iets betere ploeg, hun team liep over met mini-voetballers, maar Fortun ging hier goed in mee. Aan beide kanten waren kleine kansjes te noteren maar tot doelpunten kwam het niet

Rust 0-0

In de 2e helft veranderde het spelbeeld niet maar was het wel Future Winterslag dat zorgde voor het eerste doelgevaar en gelijk scoorde. Een schot week af op de rug van Gio waardoor Robin kansloos was (0-1). Dit had Fortuna niet verdiend en met vereende krachten werd jacht gemaakt op de gelijkmaker. Deze kwam er dan ook een paar minuten later toen een vrij schop van Kevin door Jorgo op de paal gekopt werd. De terugspringende bal was echter voor Dennis die de bal tegen de netten schoot. De 1-1 stond op het bord en was zeker verdiend. Fortuna wilde nu doordrukken maar Future Winterslag voetbalde zich regelmatig op rustige wijze onder de druk uit. Tien minuten voor tijd dacht Fortuna op voorsprong te komen toen Kevin de bal aan rand 16 geheel vrijstaand ontving. Zijn geplaatste schuiver ging echter aan de verkeerde kant van de paal. Fortuna treurde om de gemiste kans en Future Winterslag profiteerde optimaal. Via een snelle aanval werd de 1-2 via de onderkant van de lat binnen geschoten. Fortuna kwam deze klap niet meer te boven en moest lijdzaam toezien hoe Future Winterslag met de 3 punten ging lopen. Ondanks de nederlaag mogen we trots zijn op de blanconeri vanwege hun inzet en strijd.