Aanvang: 15:00 uur

Donderdag 25 april 2024
Aanvang 19:30 uur
Fortuna - KMR Biesen

Vandaag was er een treffen tussen een op een 13 plaats vertoefend SK Moelingen, dat de punten hard nodig had om de onderste regionen te verlaten, tegen een Fortuna dat de punten hard nodig had om de top 5 en daarmee de eindronde in het zicht te houden. In de eerste helft was niet te zien waarom Moelingen pas op plek 13 staat. Ze voetbalden prima mee, lieten bij momenten Fortuna achter de bal aanlopen en waren goed in de opbouw. Ze verlegden het spel van achteruit, via hun tussen de lijnen lopende middenvelders naar hun flanken en dwongen zo gevaar af. Het was Robin die ons 2 maal overeind hield en zo ons de ruimte gaf om in de wedstrijd te groeien. Er waren veel middenveld duels, die we veelal verloren en waar we vooral veel te veel onnodige overtredingen begingen. Dit gaf Moelingen de kans om vaker de bal in de 16 te droppen dan ons lief was, maar dit leidde echter niet tot grote kansen. Fortuna kon de 1e helft zelf weinig kansen afdwingen waardoor we met 0-0 de kleedkamers opzochten.

Rust 0-0

In de 2e helft was het Fortuna dat sterk startte. Fortuna speelde nu hoger en was sterker aan de bal. De passes kwamen nu wel aan en Moelingen moest langzaam achteruit. Na dik vijf minuten in de 2e helft volgde de beloning al toen Jorgo op vrije trap van Brecht de 1-0 tegen de touwen kopte. Een welkome opsteker en Fortuna drukte gelijk door. Op het kwartier kon een verdediger van Moelingen niet anders dan de bal met zijn handen uit het doel slaan nadat zijn keeper reeds geklopt was. De scheidsrechter was zeer kordaat: Rood voor Moelingen en penalty voor Fortuna. Deze penalty werd feilloos omgezet door Brecht en zo stond het met nog een half uur te spelen 2-0. Fortuna controleerde nu de wedstrijd en liet niks meer aanbranden. Moelingen, nu met 10 spelers, kon geen vuist meer maken en Fortuna liet de kleine kansjes die ze nog kregen onbenut. Op het eind verloor een speler van Moelingen nog even zijn beheersing, hetgeen resulteerde in een opstootje met als gevolg nog een rode kaart voor Moelingen en 2 gele voor Fortuna. Dit was een smetje op een, over het algemeen, zeer sportieve wedstrijd.