Reserven
Donderdag 25 april 2024
Aanvang 19:30 uur
Fortuna - KMR Biesen

Titelkandidaat Wiemismeer, nummer 2 op de ranglijst, kwam vandaag op bezoek in Smeermaas. De weersomstandigheden waren wisselend, het veld was zwaar. Kortom fantastische omstandigheden voor een lekkere pot voetbal. Onze trainers hadden een puzzel op te lossen, omdat in elke lijn spelers afwezig waren. De puzzel werd echter perfect gelegd want na 20 minuten stonden we met 2-0 voor. Kevin stond tweemaal op de scoringsheet en dat had na een klein half uur 3 maal kunnen, of meer nog, moeten zijn. Een onderschepte bal van de uitvoetballende keeper kon hij helaas niet verzilveren. De grote kans op de 3-0 verkeken. Wiemismeer bleef zo in de wedstrijd en schakelede een tandje hoger. Fortuna moest vaker de snelle spitsen laten gaan maar gelukkig keepte Robin zoals elke week: subliem. Hij kon er echter niks aan doen dat Wiemismeer vlak voor rust 2 keer kon scoren en opgelucht met 2-2 de kleedkamer kon opzoeken, zeker gezien het feit dat het tweede doelpunt dik buitenspel was.

Rust 2-2

In de 2e helft was er nog meer spektakel. De wedstrijd golfde nu heen en weer en kansen waren er aan beide zijden te noteren. Beide keepers onderscheidden zich echter en pakten onmogelijke ballen. Zowel Fortuna als ook Wiemismeer gingen voor de winst waarbij de eerlijkheid gebied te zeggen dat Fortuna de grootste kansen had. De goed ingevallen Dennis testte de keeper, vergat de keeper te testen, Kevin was ongelukkig in de afwerking en diezelfde Kevin werd onterecht teruggefloten toen hij in de laatste minuut alleen op de keeper afstormde. Uiteindelijk waren de toeschouwers de grote winnaar, maar zowel Fortuna als Wiemismeer waren uiteindelijk ontevreden. Wiemismeer, omdat de achterstand op nummer 1 met 2 punten zag groeien, en Fortuna omdat ze de betere kansen hadden maar deze niet konden verzilveren om de avond tot een groot succes te maken.